Az ősz legfinomabb csemegéje

Írta : Trendina
2 Perc Olvasás
Print

Sütőtökös muffin

Előkészületi idő 15 minutes
Elkészítési idő 40 minutes
Adag 12 Darab
Author Trendina
Cost 1500 Ft

Hozzávalók

  • 25 dkg Sütőtök
  • 15 dkg Finomliszt
  • 2 db Tojás
  • 15 dkg Barnacukor
  • 1 dl Olaj
  • 1 csomag Sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 tábla Étcsoki

Elkészítés:

Először is hámozd meg, magozd ki, és vágd kisebb darabokra a sütőtököt. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 200 fokon, amíg teljesen megpuhul (kb. 20-30 perc). Ha elkészült, pürésítsd egy botmixerrel vagy villával, majd hagyd hűlni, hogy a püré ne legyen túl forró, amikor a tésztába kevered.

Közben egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, az olívaolajat és a már kihűlt tökpürét. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat – a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, csokit és a csipet sót – jól keverd el, hogy egyenletesen oszoljanak el a fűszerek és a sütőpor. Ezután a száraz keveréket fokozatosan add hozzá a tökpürés keverékhez, és alaposan dolgozd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.

Ezután oszd el a tésztát a muffinpapírral bélelt muffinformákban. Ne töltsd teljesen tele őket, csak háromnegyedig, mert a muffinok szépen megemelkednek sülés közben. Tedd be a formát a már előmelegített sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 20 percig, vagy amíg a muffinok teteje szép aranybarna nem lesz.

Miután elkészültek, hagyd őket egy kicsit hűlni a formában, majd óvatosan vedd ki. Tálalás előtt szórd meg egy kis porcukorral, hogy még finomabb legyen!

Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Exit mobile version